Kompetenčni center mreže za prehod v krožno gospodarstvo, ki deluje v okviru GZDBK

Andreja Vidrih

KOC

andreja.vidrih@gzdbk.si

Projekt prispeva k uresničevanju potreb podjetij pri prehodu v krožno poslovanje preko neformalnega usposabljanja njihovih zaposlenih. Cilj je zapolnjevanje vrzeli v kompetencah prihodnosti in znanju o krožnem gospodarstvu, upoštevajoč pomen vseživljenjskega učenja.

Z razvojem kadrov do zagona krožnega gospodarstva

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je avgusta 2019 objavil prejemnike sredstev za razpis Kompetenčni centri za razvoj kadrov. V obdobju 2019 – 2022 je podprtih 10 kompetenčnih centrov za razvoj kadrov.

Izbranih 10 kompetenčnih centrov skupaj pokriva vseh 10 področij Strategije pametne specializacije, S4. Med njimi tudi Kompetenčni center mreže za prehod v krožno gospodarstvo, katerega glavni nosilec in prijavitelj je Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

Kompetenčni center mreže za prehod v krožno gospodarstvo

Preko neformalnih oblik usposabljanj do krepitve konkurenčnosti slovenskih podjetij

Namen projekta je izboljšati ključne kompetence, produktivnost, ustvarjalnost in inovativnost zaposlenih v podjetjih/članih partnerstva ter krepitev partnerstva in s tem konkurenčnosti slovenskega gospodarstva preko neformalnih oblik usposabljanj na ključnem področju S4 – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo.

V odobrene kompetenčne centre je skupaj vključenih 327 podjetij, od katerih je 187 mikro, malih ali srednjih podjetij. Za čas trajanja projekta načrtujejo odobreni kompetenčni centri kar 22.352 vključitev v usposabljanja, ki bodo z razvojem ključnih kompetenc okrepila konkurenčnost slovenskih podjetij v svetovnem gospodarstvu.

Piškotek

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več