Projekt NovIKroG

Piškotki

Uporaba piškotkov na spletnih straneh NovIKroG.si

Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi, urejata Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil piškotek poslan, življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število. Piškotki na spletni strani www.lokalnesnovnezanke.novikrog.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani ter zbirajo agregirane informacije o uporabi le-te.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti, kdo konkretno ste.


Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. V primeru spremembe pogojev piškotkov bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladu z novo objavljenimi pogoji. Piškotkov, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih (npr. Google itd.), ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika. Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

  • Internet Explorer – za navodila klikni TUKAJ
  • Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ
  • Mozilla Firefox – za navodila klikni TUKAJ
  • Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ
  • Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ
Piškotek

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več