Izobraževanje o zelenem javnem naročanju živil za šole in vrtce

Kosarica s sadjem in zelenjavo

Vabimo vas na izobraževanje, kjer vam bomo partnerji projekta NovIKroG pomagali s praktičnimi napotki pri zelenem javnem naročanju živil za šole in vrtce.

Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. 2. 2024, od 11. do 15. ure, v prostorih Mestne občine Novo mesto na Novem trgu 9 (UrbaNMakerspace, nad prostori Telekoma, zadnje nadstropje). Za udeležence izobraževanja bo zagotovljena malica.

Izobraževanje je namenjeno organizatorjem šolske prehrane in zaposlenim, ki vodijo administrativni del zelenega javnega naročanja živil v šolah in vrtcih. Lepo vabljeni tudi učitelji gospodinjstva, EKO-mentorji in vsi, ki vas ta tema zanima.

Predavatelji bodo

  • Matej Cerovšek,  pravni strokovnjak znotraj ekipe za zeleno javno naročanje na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, kjer s sodelavci nudijo strokovno pomoč javnim naročnikom;
  • Maja Prebil, iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil, ki bo v okviru predavanja »Katere možnosti po ZJN-3 ima naročnik pri naročanju živil?« podala konkretna pojasnila in nasvete, ki bodo javnim zavodom v pomoč pri nabavi živil,
  • Lucija Marovt, iz podjetja Circular Schield d.o.o., ki bo v okviru interaktivne delavnice podala konkretne nasvete za zmanjševanje zavržene hrane v šolah.

Več informacij o dogodku dobite v vabilu in pri gospe Nini Jankovič (nina.jankovic©rc-nm.si, 040 211 088). 

Prosimo vas, da vašo udeležbo na izobraževanju potrdite na elektronski povezavi, do srede, 7. 2. 2024.

Lep pozdrav,

Partnerji projekta NovIKroG

Piškotek

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več